Het wordt weer lente en we willen naar buiten. Leuke, fijne en prettige dingen doen. Helaas kan dat nog steeds niet zoals we dat zouden willen: winkelen, boodschappen doen, gezellig op een terrasje zitten.  Wat echter wél kan is de ruimte opzoeken, die we wel hebben: in ons huis en rondom ons huis kunnen we nog wel leuke dingen doen en zien.

Een tijdje terug zat ik wat te kijken op internet en kwam ik de website tegen, die me boeide:

https://www.vogelbescherming.nl/ontdek-vogels/kennis-over-vogels/online-vogelcursussen/cursus-tuinvogels-in-nederland 

De vogelbescherming Nederland geeft via internet 10 lessen over vogels rondom het huis: erg boeiend, compleet met foto’s en vogelzang. Heel duidelijk het verschil aangevend tussen een mannetje en vrouwtje en de diverse geluiden (zang) die de vogels maken.
Vogelgeluiden

Zo ziet de weergave eruit van een melodietje van een tot dan toe onbekend vogeltje. De app constateert, dat het geluid hoogst waarschijnlijk van een tjiftjaf is.


Zo zie je maar, dat er in en rondom het huis best wel veel leuke dingen te doen zijn.

Ik wist ook niet, dat een roodborstje als jong een bruine borst heeft. Zo leer je steeds meer.

Deze online lessen zijn gratis, maar je moet je wel aanmelden.

Daarnaast zijn er leuke apps, die aan kunnen geven welke vogel je geluiden hoort maken. Je neemt het geluid op en de app geeft aan van welke vogel je het geluid hoort.

De app heet birdnet en is gratis te downloaden via de “winkel" van Apple en Google. Zo ziet de app eruit met dit vogeltje.
In plaats van de natuur op te zoeken, kun je ook via internet allerlei steden bezoeken, zodat het lijkt dat je er zelf rond wandelt.  Ook hebben musea tegenwoordig vaak speciale rondleidingen op internet, waarbij je dan hun kunst kunt bekijken. 

Zou zeggen: gewoon eens doen.  En lukt het niet meteen:  WijkklikEmmerhout is er voor u en zodra het kan vanwege corona beginnen we weer met cursussen en mogelijk de inloop” momenten.

Zie hiervoor onze website:  www.wijkklikemmerhout.nl

Veel plezier en ontspanning met bovenstaande ideeën.


Steffen Moorman