Microsoft zegt in het filmpje het volgende: "Heb je moeite met ontspannen omdat je te opgewonden bent voor het Microsoft Event van 24 juni? Baad even in de nostalgie met de opstartgeluiden van Windows 95, XP en 7, 4.000 procent vertraagd voor een meditatief effect."

Het belangrijkste hier is dat de video exact 11 minuten lang is, wat natuurlijk opvalt. Het ligt hiermee ook in dezelfde lijn van een aantal andere hints gebaseerd op het cijfer 11 die we al opvingen.

Onthoud dat het evenement van Microsoft om 11:00 (lokale tijd in de Verenigde Staten) op 24 juni van start gaat, en dat 11:00 's ochtends geen typisch tijdstip is voor een persbijeenkomst van dat bedrijf. In een vorige teaser zagen we ook het cijfer 11 in een schaduw opduiken. Prominente leakers, waaronder Evan Blass, hebben al laten weten dat Windows 11 eraan zit te komen.

 

Sun Valley

De lengte van deze YouTube-video is niet de enige hint. De video bevat ook veel zachte achtergronden, waaronder eentje in het blauw, en enkele foto's van de lucht en wolken.

 

Er is in het begin van de video ook een beeld te zien van een vallei die baadt in het zonlicht, en na vier minuten volgt een andere scène met dezelfde onderwerpen: telkens een groene vallei voorzien van veel zon.

Dit kan verwijzen naar Sun "Valey' de codenaam voor de herwerking van Windows 10. Deze brengt naar verluidt grote updates aan het visuele uiterlijk van Windows 10, en een nieuwe naam: Windows 11.