Ondanks de limiet van de bijlagegrootte kunnen mensen grote bestanden toch versturen met het e-mailprogramma. Men kan de bestanden verdelen over meerdere e-mails. Gebruik dan niet meer dan twee à drie mails anders wordt het onoverzichtelijk.

Een andere mogelijkheid is comprimeren; zet de bestanden om naar een zip-bestand en verklein zo de bestandsgrootte. Het zip-bestand kan dan per e-mail worden verzonden. De ontvanger pakt het zip-bestand weer uit en heeft de bestanden in oorspronkelijke grootte op de computer staan.

Online zijn er verschillende diensten waarmee internetters gratis grote bestanden kunnen sturen. De bekendste is WeTransfer. Via WeTransfer delen gebruikers maar liefst 2 GB aan documenten, foto's, video's, presentaties en andere bestanden. Het maakt niet uit of het één heel groot bestand is of vele kleine, als het maar onder de 2 GB blijft. Lees ook grote bestanden verplaatsen via WeTranfer Vergelijkbare diensten zijn DropSend, Jumpstart, TransferXL en SendAnywhere.

Grote bestanden uitwisselen tussen Apple-apparaten? Dan is AirDrop een handige manier. Het nadeel is wel dat de zender en de ontvanger bij elkaar in de buurt moeten zijn om de bestanden te versturen.

Tot slot is het ook mogelijk clouddiensten te gebruiken voor het sturen van grote bestanden. De bekendste clouddiensten zijn iCloud, OneDrive, Google en Dropbox. Meestal gebruiken mensen clouddiensten als een persoonlijke back-up van bestanden. Maar ze zijn ook te gebruiken om bestanden te delen. De stappen hiervoor zijn wel iets lastiger dan de eerdergenoemde opties.