WijkKlikEmmerhout Phishingchecker

Nepmails zijn steeds lastiger te herkennen. Daarom geeft WijkKlikEmmerhout gratis advies bij verdachte e-mails. Stuur uw verdachte mail naar ons toe en u hoort uiterlijk de volgende werkdag of het een phishingmail is of niet.

Herken zelf phishing

Stuur uw e-mail alleen naar WijkKlikEmmerhout als u echt twijfelt of het een phishingmail is of niet. Phishingmails zijn te herkennen aan een of meer van de volgende kenmerken:

  • Er staan spelfouten in de e-mail.
  • De e-mail heeft vaak een onpersoonlijke aanhef. Bijvoorbeeld 'Geachte relatie' of 'Beste klant'. Maar let op: ook wanneer u met naam en toenaam wordt aangesproken kunt u te maken hebben met een phishingmail.
  • Er is zogenaamd haast geboden. U moet bijvoorbeeld snel betalen.
  • De e-mail is van een vreemd uitziend e-mailadres afkomstig.
  • De links in de mail gaan naar webadressen die er vreemd uitzien. Controleer dit door met uw muisaanwijzer op een link in de mail te gaan staan, zonder erop te klikken. U ziet het webadres nu in een kleine melding of helemaal onder in het beeldscherm.

Stuur uw verdachte mail naar ons toe

Hebt u een verdachte mail ontvangen en twijfelt u of het phishing is of niet? Stuur de e-mail naar WijkKlikEmmerhout voor advies. Gebruik hiervoor het volgende e-mailadres: verdachte mail

 

Geen ontvangstbevestiging gekregen?

Er is een kleine kans dat de verdachte mail die u naar ons doorstuurt, niet bij ons aankomt. Daarom krijgt u altijd een ontvangstbevestiging per mail. Hebt u geen ontvangstbevestiging ontvangen? Dan is uw mail waarschijnlijk niet bij WijkKlikEmmerhout aangekomen. Maak in dat geval een schermafbeelding van de verdachte e-mail en stuur deze schermafbeelding naar ons toe via bovenstaand e-mailadres.

Hoe maak ik een screenshot:

Windows 10

1. Zorg dat het venster waar je een screenshot van wilt duidelijk zichtbaar is.

2. Druk de Windows-toets tegelijk met de PrintScreen-toets in.

3. Zoek de schermafbeelding op in de volgende map: /gebruikersnaam/afbeeldingen/screenshots/

4. Stuur het opgeslagen screenshot mee als bijlage van je e-mail.