dinsdag 19 april 2022

Pas op voor een valse mail over het updaten van de bankierapp van ABN-Amro. Criminelen proberen via deze mailgegevens te stelen.

Volgens de nepmail wil ABN-Amro haar klanten vroegtijdig informeren over wijzigingen in de bankierapp voor smartphone en tablet. De toegang van een of meerdere apparaten tot de app zou binnenkort komen te vervallen. Om toegangsproblemen te voorkomen moet de klant de app bijwerken en het apparaat opnieuw registreren.

Registreren via link

Voor het registreren staat er een link in de mail. Deze link leidt naar een website waarop de klant gegevens moet invullen. Helaas gaat het niet om een echt bericht van ABN-Amro, maar om een phishingbericht. Criminelen proberen op deze manier (bank)gegevens te achterhalen. Klik daarom niet op de link en gooi de mail weg. Update nooit een app via een link in een mail of tekstbericht. Doe dat altijd via de App Store (op iPhone of iPad) of Play Store (op Android-apparaten).

Mails uit naam bank

Criminelen kiezen graag banken of andere financiële instellingen als afzender van een nepmail. Let dus altijd goed op bij een e-mail die van zo’n instelling afkomstig lijkt. Twijfelt u over de echtheid van een mail? Bij WijkKlikEmmerhout kunnen dit soort berichten mailen naar de phishingchecker. U hoort uiterlijk de volgende werkdag of het een nepmail is.

Bron: SW