donderdag 12 mei 2022

emoji-reacties WhatsAppWhatsApp voert een aantal belangrijke veranderingen door: grote bestanden delen, emoji-reacties geven en grotere chatgroepen starten.

WhatsApp test al geruime tijd een aantal nieuwe opties. In de laatste update komen de vernieuwingen voor iedere gebruiker beschikbaar. De komende weken wordt de update verspreid. Na installatie krijgt de gebruiker de volgende mogelijkheden:

Grote bestanden delen

Gebruikers kunnen via de app van WhatsApp bestanden delen tot een grootte van 2 GB. Daarmee concurreert WhatsApp met een dienst als WeTransfer.

Emoji-reacties

Reageren op een bericht hoeft niet per se meer met een eigen chatbericht. Het kan ook met een emoji. Deze verschijnt dan vastgehecht onder het bericht. Dit is een beetje vergelijkbaar met Facebook, waar gebruikers ook kunnen reageren met een zevental emoji's.

Grotere chatgroepen

Tot slot een functie die niet iedereen direct nodig zal hebben: het maximaal aantal deelnemers in een WhatsApp-groep wordt verhoogd tot 512. Momenteel kunnen maximaal 256 gebruikers aan één groep deelnemen.

Bron: SW