1 augustus 2022

240615_Gmail_terughalen_homeTransparantDe webmail-omgeving van Gmail krijgt een ander uiterlijk. De komende tijd krijgt iedereen de vernieuwde omgeving te zien. Dat kan wel even duren, Google is al sinds begin dit jaar bezig met de verspreiding ervan.

In de winter kregen zakelijke gebruikers de andere mailomgeving al te zien. Na een test onder particulier gebruikers is het nu tijd voor grootschaliger verspreiding. Het is niet te voorspellen wanneer u de nieuwe omgeving te zien krijgt. Hij wordt automatisch ingevoerd.

Dit verandert er in Gmail

Geen paniek, want uw mails blijven gewoon waar ze waren, in de inbox. Het gaat vooral om de linkerbalk. Die wordt rustiger, met grote knoppen voor onder meer de chatdienst Chat en de vergaderopties Meet. Die knoppen zijn trouwens te verbergen voor wie ze niet gebruikt. De knoppen krijgen pastelkleuren en ronde hoeken, waardoor ze er vriendelijker uitzien.

Vindt u de nieuwe mailomgeving niet prettig? Het blijft mogelijk om de oude mailomgeving terug te zetten. Daarvoor klikt u op het tandwiel en bij ‘Snelle instellingen’ op Terug naar de oorspronkelijke Gmail-weergave.

Bron: SW