28 augustus 2022

Ken je dat? Je bent in een nieuwe stad en hebt aan het begin van de dag je auto in die ene leuke straat weggezet. Maar waar was dat ook alweer? Naar rechts bij dat ene leuke winkeltje en dan de tweede linksaf… toch? Om ervoor te zorgen dat jij voortaan gemakkelijk weer je auto terugvindt geeft Radar je tips!

Als eerste tip kun je natuurlijk altijd een foto maken van de plek waar je auto geparkeerd staat, zodat je op zoek kunt gaan naar een vergelijkbare omgeving. Op een locatie die je niet kent kan dit echter alsnog voor problemen zorgen. Daarom de volgende tips: 

Google Maps is je beste vriend

Open Google Maps op je telefoon. Je ziet nu het blauwe bolletje groter en kleiner worden; hier sta je op dit moment. Wanneer je op het blauwe bolletje klikt, vouwt zich een menuutje uit. Hier zie je verschillende opties in staan, waarvan een ervan ‘Instellen als parkeerplek’ is. Druk hierop en jouw parkeerplaats verschijnt op de kaart als een blauwe P. Zo heb je jouw exacte parkeerlocatie opgeslagen!

En kun je de blauwe P nou toch niet meer vinden aan het einde van de dag? Dan kun je in de zoekbalk ‘Parkeerlocatie’ invullen en zal jouw blauwe P verschijnen in de resultaten. 

Vind je weg in de parkeergarage

Sta je geparkeerd in een garage, dan is het alsnog lastig zoeken als je enkel de locatie hebt ingevuld. Android-apparaten bieden hier echt een oplossing: bij de opgeslagen parkeerlocatie kun je namelijk notities toevoegen zodat je auto toch makkelijk te vinden is. 

Bij het aanmaken van de locatie swipe je vervolgens omhoog en voeg je aantekeningen toe aan de locatie. Voeg bijvoorbeeld een foto toe of schrijf op, op welke etage hij staat. 

IPhone koppelen aan je auto

Naast deze extra functie op een Android-apparaat heeft ook een iPhone nog aparte voordelen. Heb je namelijk een auto met bluetooth (of CarPlay) dan kun je je auto aan je iPhone koppelen. Na het koppelen ga je naar de privacyinstellingen in Apple Kaarten en schakel je de optie ‘belangrijke locaties’ in. 

Vervolgens ga je naar je telefooninstellingen, klik je op ‘kaarten’ en zet je de schakelaar aan bij ‘toon parkeerlocatie’. Op die manier verbindt je telefoon met je auto als je erin zit en weet je telefoon het wanneer je eruit stapt. Op die manier kun je in Apple Kaarten altijd zien waar je auto staat!