15-09-2022

Weer veiligheidsupdate iPhone, iPad en MacApple brengt weer belangrijke veiligheidsupdates uit voor de iPhone, iPad en Mac. Hiermee dicht het bedrijf gevaarlijke beveiligingslekken.

Voor gebruikers van een iPhone, iPad of Mac is het verstandig om de laatste veiligheidsupdates van de apparaten te installeren. In de oudere software zat een beveiligingslek. Hierdoor konden aanvallers controle over het apparaat krijgen. Eerder dit jaar gaf Apple ook al updates uit voor kwetsbaarheden in de besturingssystemen.

Update apparaat

Controleer of uw apparaat de nieuwste update al heeft. Klik daarvoor bij een iPhone of iPad op de app Instellingen > Algemeen > Software-update. Voor een iPhone is dat iOS 15.7 of iOS 16 en voor een iPad gaat het om iPadOS 15.7. Is dat niet het geval? Zet dan de nieuwste versie op uw apparaat. Apple heeft voor de Mac de update macOS Monterey 12.6 en macOS Big Sur 11.7 uitgebracht. Ook voor bezitters van de laptop van Apple is het belangrijk om de nieuwste update van het besturingssysteem te installeren.