16-10-2022

Microsoft OfficeMicrosoft Office heet binnenkort Microsoft 365. Office is een softwarepakket dat programma's bevat als Word, Excel en Outlook.

Microsoft neemt met deze stap afscheid van de merknaam Office. De onlineomgeving Office.com is als eerste aan de beurt. In november wordt deze omgedoopt tot Microsoft365.com. Daarna volgen in januari 2023 de Office-app op Windows en de mobiele Office-app. Gebruikers van deze apps zullen na een update de naamswijziging zien.

Microsoft 365 versus Office

Een aantal jaar geleden kwam Microsoft 365 op de markt. Gebruikers nemen er een abonnement op en kunnen dan programma's als Word en Excel gebruiken. Daarnaast bestond apart pakket onder de naam Office, met Word, Excel en Outlook.

Losse verkoop

Wie geen behoefte heeft aan een abonnement kan nog steeds eenmalig de recentste versie van Office kopen. Een belangrijk verschil met Microsoft 365 is dat Office geen automatische upgrade krijgt naar een nieuwe versie. De meest recente versie van Office is Office 2021. Of Microsoft nog een nieuwere versie van dat pakket zal uitbrengen is niet duidelijk.

Het office pakket 2021 is bij ons te koop voor een redelijke prijs, kom voor informatie bij WijkKlikEmmerhout langs op de Lemzijde 87.