Netflix_delen_met_vrienden_lastigerNetflix gaat vanaf 2023 streng controleren op het delen van een Netflixaccount buiten het huishouden. Het bedrijf brengt kosten in rekening als dit gebeurt.

Al jaren biedt Netflix het familieaccount aan. Bij zo'n abonnement heeft een huishouden meer profielen. Zo kunnen familieleden thuis ieder op hun eigen apparaat tegelijk hun favoriete films en series kijken. Het familie-abonnement is een stuk goedkoper dan een apart abonnement per gezinslid. In de praktijk deelden Netflix-gebruikers een familieaccount vaak met vrienden.

Vanaf 2023 duurder delen

Daar gaat dus verandering in komen. Vanaf 2023 gaat Netflix namelijk de thuislocatie van gebruikers vragen. Het bedrijf gaat alle IP-adressen en unieke serienummers van apparaten bijhouden. Hierdoor ziet het wie binnen een huishouden hetzelfde account gebruikt. En dus ook of er ook mensen van buiten het huishouden op datzelfde account zitten. Er is wel een uitzondering om te zorgen dat gebruikers op hun vakantieadres gewoon Netflix kunnen kijken. Het wordt mogelijk om maximaal twee weken achter elkaar buitenshuis films en series te kijken.

Toch een account delen met mensen buiten het huishouden? Netflix komt met een oplossing, tegen betaling. Hoe duur dat zal zijn, is nog niet bekend.

Bron: SW

22-10-2022