Voor veel mensen is Wordfeud een oude bekende. Het lijkt op het bordspel Scrabble. Met letterblokjes maakt de speler woorden op een speelbord. De speler die de meeste punten scoort met zijn woorden wint. Via de app is het mogelijk om tegen bekenden te spelen. Met de chat-functie kletsen de spelers met elkaar. Download de app gratis in de Play Store op een Android-telefoon of in de App Store op een iPhone of iPad.

Van het programma 'De slimste mens' is ook een app-versie. U speelt zelf de bekende rondes van het programma, zoals 3-6-9 en Open deur. Wie de meeste antwoorden goed heeft, is de slimste. Speel tegen een willekeurige slimmerik of tegen slimme vrienden. Even oefenen in uw eentje kan ook. De app is gratis te downloaden in de Play Store op een Android-telefoon of in de App Store op een iPhone of iPad.

Een digitale variant van Boggle is het spelletje Ruzzle. Hierbij moet de speler binnen bepaalde tijd zoveel mogelijk woorden maken binnen het rooster van letters. Daarbij speelt u tegen uzelf, willekeurige tegenstanders of (Facebook-)vrienden. De app is gratis te downloaden in de Play Store op een Android-telefoon of in de App Store op een iPhone of iPad.

Van Rummikub bestaan veel verschillende digitale varianten. Maar de maker van het originele spel heeft ook een gratis versie online gezet. Koppel een Facebook-account en speel tegen Facebook-vrienden of speel een potje tegen een willekeurige tegenstander. Voor mobiele apparaten is er een gratis app. Download de app in de Play Store op een Android-telefoon of in de App Store op een iPhone of iPad. Op een computer speelt u via de browser op de website van Rummikub.

Voor Board Game Arena hoeft u geen app of spel te downloaden. Spelen gaat namelijk gewoon via de internetbrowser. Board Game Arena is een website waarop 175 verschillende spellen staan. Denk aan Yahtzee, Keezen, hartenjagen, dammen en boerenbridge. Maar ook meer recente bordspellen, zoals Carcassonne, zitten in het assortiment. Op dit platform kunt u tegen zowel onbekenden als bekenden spelen. Surf naar boardgamearena.com en maak een account aan.