MADRID – Google Maps zal binnenkort op de populaire smartphone app ook de corona-brandhaarden in Spanje en 219 andere landen aangeven. Google Maps doet dat door een ‘layer’ ofwel laag die net zoals fietspaden, satelliet of openbaar vervoer ook voor Covid-19 informatie gekozen kan worden. 

Google Maps is de laatste jaren steeds meer aan het groeien als een sociaal netwerk en grote bron van informatie over zowel restaurants, bars, hotels, steden, bezienswaardigheden en routes. Maar Google Maps wil nu ook de gebruikers waarschuwen en informeren over de corona-brandhaarden (brotes) door deze te vermelden op de kaarten.

Als je de informatie rondom coronavirus wil zien moet je in de lagen (rechtsboven op het scherm) kiezen voor ‘Covid-19 info’, een optie die bij zowel de iOS en Android Google Maps smartphone app te zien zal zijn. Op het moment van schrijven is de optie in ieder geval bij de redactie nog niet actief maar dat zal snel gebeuren, zo geeft Google aan. 

De informatie die over de corona-brandhaarden of Covid-19 getoond wordt zal het gemiddelde zijn van de afgelopen zeven dagen per 100.000 inwoners waarbij ook nieuwe besmettingsgevallen vermeld zullen worden.

De ‘Covid-19 info’ optie zal beschilbaar zijn in maar liefst 220 landen waarbij gebruik gemaakt wordt van informatie afkomstig van o.a. de Universiteit Johns Hopkins, The New York Times en Wikipedia maar ook de Wereldgezondheidsorganisaties, Ministeries van Volksgezondheid in diverse landen en ziekenhuizen.

Bron www.spanjevandaag.com
28-09-2020