De tweede grote update van 2019 wordt niet groot en bevat geen nieuwe functies. Microsoft kiest voor optimalisatie. Tweemaal per jaar een grote update. Die belofte sprak Microsoft uit bij de lancering van Windows 10. Het bedrijf komt daar nu enigszins op terug. De update die eind 2019 verschijnt, bevat geen nieuwe functies. Microsoft kiest voor groot onderhoud. De herfstupdate blijft klein en wordt snel geïnstalleerd. Dus tot mei 2020 werkt u met een systeem dat niet verandert.

Microsoft blijft wel elke maand veiligheidsupdates sturen, dus het blijft belangrijk de computer bij te werken.

Geef Windows de tijd om te updaten

windows-update-tijd-gevenZet een computer niet te snel uit. Geef Windows 10 langer de tijd om updates binnen te halen en te installeren.

Om niet onnodig stroom te verbruiken laat u apparaten vast niet langer aanstaan dan noodzakelijk is. Dat begrijpen wij. Maar in het geval van de computer, gaat die vlieger niet helemaal op. Wanneer u klaar bent met het controleren van de mail of met internetten, kan Windows op de achtergrond nog druk bezig zijn met updates. Laat de computer daarom twee keer per maand een paar uur langer aanstaan. Windows heeft dan de tijd om updates binnen te halen.

Hier ziet u of alle updates geïnstalleerd zijn:

  • Klik op de Startknop > Instellingen Knop: Instellingen > Bijwerken en beveiliging.

Staat er een groen vinkje onder 'Windows Update', dan is de computer helemaal bijgewerkt.

Is de computer ineens traag?
Als de computer ineens traag is, wordt er misschien een update geïnstalleerd. Het loont dan ook even te kijken bij bovengenoemde instellingen 'Bijwerken en beveiliging'. Wordt er een update gedownload of geïnstalleerd, dan is dat onder 'Windows Update' te zien.

Controleer welke gebruikstijden er staan ingesteld om te voorkomen dat Windows Update aan de slag gaat wanneer u juist zo lekker bezig bent.

  • Klik op de Startknop > Instellingen > Bijwerken en beveiliging.
  • Klik onder 'Instellingen' op Gebruikstijden.
  • Er verschijnt een pop-upvenster. Hierin staat een begin- en eindtijd. Zijn dit niet de tijden waarbinnen u de computer het meest gebruikt, klik dan op het vak waarin het uur staat (onder Begintijd en/of Eindtijd).
  • Klik op het juiste uur.
  • Klik op het vinkje onder de uren.
  • Klik op Opslaan.
  • Sluit de instellingen via het kruisje rechtsboven.